Sfeerverslag Arnhem

Afgelopen 3 dagen waren de junior Europarlementariërs te gast in de mooie stad Arnhem. Ze begonnen het leertraject met een teambuilding waarbij ze begonnen met het vooroordelenspel. Wat bleek? Vooroordelen schijnen toch anders te zijn dan de werkelijkheid. Kort na de introductie werd de groep gevraagd om pittige opdrachten om te zetten in een polaroid foto, waarbij gold: des te origineler, des te meer punten. Voordat de zware vergaderingen op de volgende twee dagen zouden plaatsvinden, werd de groep nog een laatste opdracht gegeven: Ga ruilen! De delegatieleden kregen een pen en moesten dit ruilen met iets met een zo hoog mogelijk waarde. Met een ruime overwinning won de commissie Veiligheid en Defensie met o.a een gloednieuwe iPad hoes, een origineel monument van Arnhem, een exclusief speelgoedbeeld en maar liefst twee bar matjes.
En dan het echte werk! Maandag en dinsdag waren de parlementariërs te gast in het vernieuwde provinciehuis in Arnhem. De commissie Veiligheid en Defensie had een moeilijk vraagstuk waar de toekomst van Europa op militair gebied werd verdiept. Als hoogtepunt van de dag kwam niemand minder dan Kapitein Luitenant ter Zee Richard van Dijk om met zijn perspectief advies te geven over het vraagstuk. Naast de commissie Veiligheid en Defensie vergaderde de commissie Werkgelegenheid en Sociale Zaken ook in Arnhem. De commissievergaderingen liepen als een dieselmotor, na een haperende start kwam de commissie op stoom en maakten uiteindelijk soepel de resolutie.

Encourage the youth to participate with the society, they’re not only the future. They are also the present.

– Razwan Popal

Geen reactie's

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: