Groene Geneesmiddelen – Sfeerverslag ‘s-Hertogenbosch

Topdrukte op het station van ‘s-Hertogenbosch. 31 parlementariërs en 3 commissievoorzitters uit heel Nederland komen in de hoofdstad van Noord-Brabant bijeen om te beginnen aan een nieuw avontuur. We leerden elkaar kennen op bootjes van 2 bij 3 meter met 16 personen, zodat we onze sociale skills wel moesten trainen, kei gezellig! 35 domino’s pizza’s later vloog iedereen uit naar zijn of haar gastgezin. De volgende ochtend begon het échte werk, het opstellen van twee geweldige groene resoluties over Milieubeheer, Volksgezondheid en Voedselveiligheid. We hadden de luxe om te vergaderen in het prachtige Provinciehuis van ’s-Hertogenbosch waar onze resolutie steeds meer vorm kregen, met dank aan onze expert Fons Cazius, die met zijn korte maar krachtige presentatie ook de wat minder goed voorbereide MEP’pers een innovatieve boost gaf. De sfeer zat er ontzettend goed in, maar toch vonden onze jonge parlementariërs het om half zes een goed idee om te beginnen aan een lekker Brabantse BBQ en een frisje op de Parade na
Om 9 uur de volgende ochtend stond iedereen fris en fruitig te popelen om ook de tweede dag zo productief in te vullen waardoor wij als een van de eersten een waterdichte resolutie inleverden. Nu wordt het zien of de dijken niet breken tijdens de plenaire vergadering. Wij wensen jullie ontzettend veel plezier en succes in het wat minder groene Den Haag.
– Mo Kruiswijk & Margo Breen
Geen reactie's

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: