Marlbaby – Sfeerverslag Rotterdam

Geen woorden maar daden. Dat kwam bij mij op toen ik erachter kwam dat ik als voorzitter naar Rotterdam zou trekken. Deze dagen is bij de commissie van Economische en Monetaire Zaken gebleken dat beide zaken ruim voldoende terugkwamen binnen de vergadering, én daarbuiten. Een commissielid opperde nog wel het idee om bij het verdelen van speeches dan maar rekening te houden met de stad waar we verbleven door geen stellingen te verdedigen, maar elkaar te bevechten binnen de cirkel van de vergaderplek. Dat idee werd al snel de kop ingedrukt (néé, niet letterlijk) en daarna besloot de voorzitter om aan de gang te gaan met de stellingen. En daar bleek dat een aantal commissieleden gemaakt waren voor de commissie. Zo vond een gedelegeerde het een goed idee om alle baby’s per dag een pakje sigaretten te laten roken, waardoor de verschillende lidstaten veel meer accijnzen binnen zouden krijgen! De passie, toewijding en ambitie die de commissieleden legden in vrijwel alles wat ze deden verbaasde de voorzitter enorm. Na urenlange vergaderingen, pauzes waarin volop over de rechten van dieren werd gediscussieerd en flink wat gezelligheid is er een waterdichte resolutie geproduceerd!
– Matthias Knijnenberg
Geen reactie's

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: