MEP’pers van de Dag – 27-09-2017

Mara Telkamp

“Waarom ik aan MEP meedoe? Het leek me een hele goede ervaring en daarnaast is het natuurlijk supergezellig, je leert heel veel mensen kennen. Ik heb voor de commissie Cultuur en Onderwijs gekozen omdat het iets is wat dichtbij jezelf staat: je zit immers zelf nog op school. Daarnaast heeft deze commissie een interessant vraagstuk, toen ik het las kreeg ik direct verschillende ideeën. De commissievergaderingen zijn prima verlopen. We hebben een gezellige commissie. Soms is het in het debat zelf erg fanatiek en fel, maar als de pauze begint zijn we gelukkig allemaal weer vrienden. De algemene vergadering gaat zeker goedkomen. Ik heb veel vertrouwen in onze resolutie, en daarnaast kunnen we hem goed verdedigen. We zijn namelijk allemaal een beetje mierenneukers.”“Politiek geïnteresseerd ben ik zeker, en een voorkeur voor een partij heb ik opzich ook. Het is misschien een beetje populair nu om opeens een GroenLinks fan te zijn, maar ik heb toch veel overeenkomende punten met hen. Ik ben het qua standpunten het meest met hen eens. Maar ik ben niet zo’n Jesse Klaver fan.”

 

Rosan Lubbers

“Ik vind MEP echt ontzettend leuk en je leert er heel veel van. Ik heb altijd wel interesse in politiek gehad. Toen ze op mijn school over MEP begonnen, werd ik meteen enthousiast. Op provinciaal merkte ik ook dat ik het heel leuk vond, toen had ik wel een beetje de droom om door te gaan naar het nationale MEP.”

“Tot nu toe vind ik MEP Nederland erg leuk. Ik heb een leuke commissie met een heel leuk onderwerp, namelijk mensenrechten en mediavrijheid. Het meest kijk ik uit naar de debatten tijdens het plenair. Vooral als er felle debatten zijn, vind ik dat altijd super leuk.”

“Of ik later wat in de politiek wil doen, weet ik nog niet zo goed. Ik vind politiek wel interessant, maar ik vind het bedrijfsleven ook heel leuk. Je ziet tegenwoordig best veel in de Tweede Kamer dat politici eerst in het bedrijfsleven werken en daarna in de politiek belanden. Misschien kom ik wel via die weg in de politiek.”

Geen reactie's

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: