Sfeerverslag Zwolle

Het is zondagmiddag. De commissie Interne Markt en Consumentenbescherming komt samen met de commissie Cultuur en Onderwijs aan op het station van Zwolle. Hier zal door beide groepen de komende paar dagen hard vergaderd gaan worden.
Eerst is het zaak om elkaar beter te leren kennen. Door twee begeleiders zijn er een aantal merkwaardige teambuildingactiviteiten voorbereid. Tennisballen door buizen vervoeren, met elastiekjes een toren van bekertjes maken, ballonnenpolonaises: niets is te gek. Wanneer hierna niemand besluit in het water te vallen tijdens het kanoën, zit de sfeer er al helemaal goed in.
De twee dagen daarna gaat iedereen vol energie aan het werk. Cultuur en Onderwijs heeft aanvankelijk moeite om bij het onderwerp te blijven, maar later worden er juist heel concrete, felle discussies gevoerd. Toch zijn ze, ondanks de meningsverschillen, ten alle tijde respectvol. Gedelegeerde Mara verwoordde het mooi: ‘In de pauze vinden we elkaar allemaal weer lief!’
Bij Interne Markt en Consumentenbescherming is er volgens de voorzitters een juiste afwisseling tussen formeel en informeel. Een perfect voorbeeld is het lijstje met bijzondere uitspraken van een bepaalde gedelegeerde, die gedurende de vergadering wordt aangevuld.
Zodra de resoluties af zijn, verkast de club zich naar de lokale Italiaan voor een flinke portie ontlading. Hier wordt nog heel ceremonieel de verloving van twee commissieleden aangekondigd. Als dit niet aangeeft hoe gezellig Zwolle geweest is, weet ik niet wat dit wel zal doen.
-Janne Vrenken

Geen reactie's

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: