MEP’per van de Dag

Lukas van Rongen

“Ik doe mee aan het MEP omdat ik sowieso heel erg houd van nieuwe ervaringen, ik heb afgesproken met mijn moeder dat ik zoveel mogelijk nieuwe dingen probeer. Wie wil er nou niet naar Den Haag voor een week met allemaal andere jongeren? Op een gegeven moment was er op school een plek vrij in de delegatie voor provinciaal als journalist, en omdat ik best van schrijven houd heb ik dat gewoon geprobeerd. Daarom heb ik ook deze commissie (Buitenlandse Zaken – subcommissie Mensenrechten) gekozen. Het vraagstuk spreekt me aan omdat het gaat over de journalistiek, wat me aanspreekt. Ik ben sowieso groot voorstander van mediavrijheid, en ik verwachtte dat je hier best diep op in kon gaan. Dat was uiteindelijk ook zo.”

“Ik baal er echt van dat onze resolutie niet aangenomen is! Ik vond hem persoonlijk sterk, maar ik vind het aan de andere ook jammer dat onze resolutie in het plenaire debat niet kritischer is aangevallen. De sterkste resolutie vond ik die van Buitenlandse Zaken – Veiligheid en Defensie. Het plan over de clusterbuddy systeem vond ik echt heel goed, een goede plaatsvervanger voor een Europees leger.”

Lukas komt uit Overijssel en is gedelegeerde van Finland in de commissie Buitenlandse Zaken – subcommissie Mensenrechten

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *