MEP’per van de dag – 26-09-2018

Karel Lohmeier

Waarom moeten we je amendement ondertekenen?

“Het amendement stelt voor om het OC van de commissie Rechten voor de Vrouw en Gendergelijkheid betreffende het opleggen van bepaalde straffen te vervangen door adviseren: de EU heeft deze bevoegdheid namelijk niet. Dit zorgt ervoor dat we niet de scheiding der machten beïnvloeden, wat nu gebeurt of in ieder geval sterk wordt gesuggereerd. Het is een goed punt, maar verkeerd opgesteld: door dit amendement wordt verwarring voorkomen.”

In welke commissie zit je en wat vond je van de commissievergaderingen?

“Ik zit in de commissie Milieubeheer, Volksgezondheid en Voedselveiligheid. De commissievergaderingen waren serieus maar erg gemoedelijk. Iedereen had de kans om iets te zeggen en iedereen sprak zich goed uit. Ik denk dat onze resolutie het wel gaat halen: het is een heel belangrijk onderwerp en we verbeteren zorg voor iedereen.”

Wat is jullie doelstelling als delegatie?

“Ik ben lid van de delegatie Duitsland en onze doelstelling is om te laten zien hoeveel wij als lidstaat bijdragen aan de EU. Duitsland is een ontwikkeld land dat beschikt over veel kennis en deze kennis zouden wij graag willen delen met de andere lidstaten.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *