In volle vaart door Heerhugowaard – Verslag teambuilding

Door Joyce de Jonge

Station Heerhugowaard: the place to be. Dit is waar het MEP avontuur voor de commissies ECON en AFET begint. Alles en iedereen is nieuw, maar de sfeer zit er al goed in. Gesprekken ontstaan en al vóór de teambuilding begint, leren sommige mensen elkaar kennen. Voor een aantal begon dit zelfs al in de trein onderweg naar Heerhugowaard. Alle bagage wordt gedropt in de snackbar waar ‘s avonds ook zal worden gegeten. Als iedereen aanwezig is, loopt de groep richting de sporthal. En dan is natuurlijk de belangrijkste vraag: Wat gaan we doen?Binnen staat een danskoppel, buiten staan de commissies ECON en AFET. Beide partijen staan te wachten. De voorzitters worden naar binnen geroepen en krijgen een spoedcursus merengue. Dan moet iedereen de schoenen uit en de sportzaal betreden. Vervolgens moeten de voorzitters zoveel mogelijk van de cursus leren aan hun commissieleden, wat zij
moeten onthouden tot na een korte danswedstrijd. Hier blijkt al wel uit dat Heerhugowaard te maken heeft met twee ontzettend gezellige commissies.Dan begint het echte werk. Alle aanwezigen gaan merengue dansen! Koppels worden gevormd -ja ja, jongen meisje- en danspassen als de carrousel en de knuffel worden aangeleerd. De groep staat in een grote cirkel met de heren aan de buitenkant. Om meer mensen te leren kennen draaien de mannen steeds door. De opdracht is simpel: stel je kort voor aan je nieuwe partner, dans de net geleerde passen, geef elkaar een high ten en draai weer door.De danscursus gaat door tot een uur of vier. Vervolgens loopt de gehele groep naar een grasveldje ergens verderop. In beide commissies worden diverse spellen gespeeld om elkaar en elkaars namen beter te leren kennen.Het avondeten vindt plaats in snackbar De Snackerij. Met volle buiken beginnen de commissies aan een stadswandeling door Heerhugowaard. De groep loopt langs het gemeentehuis en het Hoogheemraadschap van Heerhugowaard. De komende dagen zullen de commissies op twee verschillende locaties vergaderen, dus is het wel handig te weten waar de commissieleden moeten zijn.Daarna loopt de groep weer terug naar de snackbar waar ze worden opgehaald door de gastgezinnen. Als het goed is duikt iedereen vroeg het bed in om de volgende dag fris en fruitig aan de vergadering te kunnen beginnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *