Deel commissie al te laat op de eerste dag…. – AFET dag 1

Door Joyce de Jonge
Ook bij de commissie AFET was het de bedoeling om kwart voor negen aanwezig te zijn. Echter is om negen uur nog steeds niet iedereen aanwezig. Na een verlate start begint de commissie dan toch echt met formeel vergaderen. Er wordt volop gebrainstormd. De groep is gefocust en komt met goede ideeën. Vervolgens wordt alles nog een keer doorgenomen en geordend. In de pauze worden plaatsen verwisseld om met een nieuwe buurman of -vrouw te kunnen overleggen en samen tot nieuwe inzichten te komen. De groep had maar liefst 52 IC’s genoteerd die nu worden samen genomen en/of geschrapt. Bij de stemmingen stemt de commissie telkens zo goed als unaniem. Als om twaalf uur de concentratie even wegvalt, is het tijd voor een energizer genaamd Ho-Ching-Tjak; lekker toepasselijk bij het vraagstuk van de commissie over de China-Strategie. Om half één is het tijd voor de lunch. Deze is prima verzorgd met diverse broodjes en fruit salades. Na de lunch gaat de commissie verder met het opstellen van de IC’s. De 52 mogelijke IC ideeën worden uiteindelijk ingekort tot slechts 12 IC’s. Om twintig voor vier krijgt de commissie tien minuten pauze om even tot rust te komen en het hoofd leeg te kunnen maken. De voorzitter gaat de kring rond en vraagt ieder naar zijn of haar mening van hoe het gaat tot nu toe. De groep is erg positief en na een energizer gaan ze door met het brainstormen  voor de OC’s. Deze punten lopen best snel op tot maar liefst 42 mogelijke OC’s. Vervolgens wordt weer op dezelfde manier gehandeld als bij de IC’s. Er wordt dus een kort begin gemaakt aan het opstellen van de OC’s wat morgen zal worden vervolgd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *