Na de middagpauze flextraining – ECON dag 1

Door Joyce de Jonge
De dag begint om kwart voor negen in de raadzaal van het gemeentehuis in Heerhugowaard. Koffie en thee wordt neergezet en de commissie begint op een informele manier te vergaderen. Het vraagstuk wordt doorgenomen en vragen voor de expert worden bedacht. “Stel doelgerichte vragen. De expert neemt een halfuur de tijd voor jullie, dus maak hier gretig gebruik van.” De voorzitter is zeer tevreden met zijn commissie en dat laat hij ook blijken. Het bespreken van het vraagstuk en de vragen voor de expert gaat door tot twintig over tien. Na een korte pauze betreedt Paul Tang de zaal om half 11. De commissie stelt vragen over het vraagstuk die hen zullen helpen een betere resolutie op te stellen. Meneer Tang blijft een halfuurtje. Hierna wordt begonnen aan flex training. De groep neemt de lunchpauze iets eerder dan gepland en is om één uur weer gereed voor het opstellen van de IC’s. Tijdens de pauze wordt gesproken over samen uit eten gaan op dinsdagavond; een gezellige groep dus. In een semi-formele sfeer wordt gebrainstormd over ideeën voor de IC’s. Vervolgens worden deze op een formele manier samen genomen en/of geschrapt tot zeven IC’s. Om eerlijk te zijn gaat dit best wel vlot. Zelfs met het bezoek van de expert zijn ze aangekomen bij hetzelfde punt van de planning als de tweede commissie in Heerhugowaard. De groep eindigt de dag met het brainstormen voor de OC’s in een informele sfeer. Kort wordt de volgende dag doorgenomen en om half zes kan iedereen naar huis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *