Meer moeite met de technologie dan met het vraagstuk – FEMM dag 1

Door Emmie van BaardewijkFEMM Delegatie

Het is maandagochtend 9 uur. Iedereen zit strak in pak, klaar om te vergaderen. Iedereen had er zelfs zoveel zin in, dat het debat al begon voordat de vergadering begonnen was. Nadat dit debat was gestaakt, werden de regels doorgenomen en daarna werd nog de vraag besproken: “Wat zijn de eigenschappen van een goede MEP’er?” Een mooi begin van de vergadering. Zwakke en sterke punten bespreken en elkaar ook helpen. Zoals een commissie dat hoort te doen. Ook zelfverzekerdheid kwam aan bod. “Je hebt het recht om arrogant te zijn.” Aldus de gedelegeerde van Finland.

Het was tijd om te beginnen met de vergadering. Toen de expert, Mark Reichwein, langskwam, werd hij bestookt met vragen. Van de gay- en straight-pride tot vluchtelingen die lid zijn van de LHBT-gemeenschap.

Nadat de expert was vertrokken en de vergadering weer kon beginnen, was er even een moment van paniek in de zaal. Op het scherm verscheen een timer van 1 minuut, waar binnen er op een knop moest worden gedrukt voordat het scherm zichzelf zou afsluiten. De knop werd niet gevonden en dit was een moment van reflectie voor de voorzitter. “Jongens, even zelfreflectie. Ik ben niet zo goed met technologie.” Problemen met de techniek waren een terugkerend probleem. Problemen met Word en ook problemen met het uittypen van de IC’s. “Hé, ik wil geen gelach horen.” aldus de voorzitter. Deze type-problemen kwamen later nog terug toen de andere voorzitter voor het scherm stond. Toen hier commentaar op werd geleverd, ook van haar mede-voorzitter, sneerde de betreffende voorzitter terug: “Als jij hier wilt staan, jij kan niet typen hoor.”

In FEMM moet je wel erg op je woorden letten. Toen de gedelegeerde van Italië de uitspraak “Tegen hetero’s is er ook gewoon geweld hoor,” deed, schoten de bordjes al omhoog voordat hij zijn punt af kon maken. Buiten de vergaderingen om is FEMM een hele gezellige commissie en soms ook tijdens de vergaderingen, tot ergernis van de voorzitter. Ook in de pauzes wordt er door gediscussieerd, maar er worden ook energizers gedaan zoals de hele commissie uit een soort menselijke knoop halen. Kortom: Een hele gezellige commissie, vol met problemen, discussies en af en toe wat gelach. Eén ding snap ik nog niet helemaal: Waarom heeft de commissie het meer over het Europees leger gehad dan over LHBT+- rechten?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *