Haperende sneltrein – AFET dag 2

Door Joyce de Jonge
Iedereen ziet er weer fris en fruitig uit als de commissie de zaal ‘water’ in het Hoogheemraadschap in Heerhugowaard voor de tweede dag betreedt. Ze gaan dan ook direct verder met het opstellen van de OC’s. Zo rond elf uur staan er al vijf OC’s op het bord. Wanneer de voorzitter een nieuw OC op de flip overschrijft is er wat rumoer te horen en wordt de discussie onderling nog vervolgd. Niet helemaal de bedoeling natuurlijk, maar het laat wel zien hoe gedreven de commissie is.Rond de lunch bezoekt één van de hoofdredacteuren de stad Heerhugowaard om polshoogte te nemen. Deze 19-jarige jongeman werd -mogelijk vanwege zijn aanwezige baardgroei- aangesproken met ‘u’. Naast gedisciplineerdheid heeft deze commissie dus óók nog respect voor ouderen.

Om kwart voor drie zit de commissie in het midden van een hevige discussie over de OC’s. Een paar minuten voor vier wordt de tijdsdruk pas echt duidelijk. De commissie Buitenlandse Zaken begint hem nu echt wel te stressen. In combinatie met lichtelijk vermoeide commissieleden begint de sneltrein genaamd AFET nu toch echt te haperen. Dekken de OC’s alle IC’s? Zijn er niet te veel punten, of misschien juist te weinig? Check, check, dubbel-check. Om twee minuten voor half vijf, sluit de commissie af met een resolutie die het volledige vraagstuk moet beantwoorden en tevens oplossen. Nog even de speeches verdelen en dan is de commissie Buitenlandse Zaken klaar voor de algemene vergadering!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *