Anderhalf uur te vroeg klaar – AGRI dag 2

Door Joris Cloosterman

Bij deze commissie begon de dag voorspoediger dan bij Ontwikkelingshulp. AGRI kon meteen hun zaal vinden en ging meteen aan het werk met de OC’s. Het probleem van dit vraagstuk is het aanmoedigen van de verduurzaming voor boeren. De vraag is of we dit met subsidies of met samenwerking moeten doen. Ook kwam de samenwerking tussen boeren op het vlak van innovatie aan bod. Welke innovaties moeten de boeren eigenlijk toepassen? Hierbij komt de afstand tussen de boeren vaak als probleem naar voren.

Hoe ze het doen is een raadsel, maar om de 5 minuten viel het woord ‘Vlaai’. Er is duidelijk een grote invloed van een Limburger aanwezig. De sfeer binnen de commissie was minder serieus, maar het ging wel veel sneller dan de andere commissie die in Middelburg aan het overleggen was.

Ook OC’s over patenten kwamen ruimschoots aan bod. Regelgeving hierover leverde veel discussies op over wat een patent eigenlijk precies is. AGRI is na de lunchpauze ingehaald door Ontwikkelingshulp. Dit kwam doordat duurzaamheid  een heikel punt was, aangezien het erg lang duurde om hier OC’s bij te bedenken. Ook discussies over soorten vlees duurde lang. Na een korte pauze met de nodige dansjes gingen de commissieleden verder met het correct noteren van de OC’s. Toen dit alles ruim op tijd klaar was, was de verdeling van de speeches aan de beurt. De improvisatiespeeches kwamen weer ruimschoots aan de beurt. Degene die het meest overtuigd, grappigst of  het meest zelfverzekerd overkwam, kreeg de felbegeerde spot. Op deze manier werden de voor-, tegen-, eind- en amendement speeches verdeeld. De meest gekke stellingen moesten de vermoeide commissieleden verdedigen. De commissie heeft op het laatst zo hard gewerkt, dat ze anderhalf uur eerder klaar was dan de andere commissie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *