OC’s op tijd af door huiswerk – CULT en ENVI dag 2

Door Maaike Makkink

Het is de tweede dag van MEP Nationaal. Vandaag moeten de OC’s worden opgesteld. De commissie ENVI was gisteren maar net klaar met het schrijven van de IC’s. Zij hebben, om het vandaag makkelijker te maken, als huiswerk mee gekregen om over de OC’s na te denken. Zij konden vandaag dus meteen beginnen fris en fruitig aan het brainstormen beginnen en al hun ideeën op schrijven. Na de brainstormsessie, is de commissie begonnen met het formuleren van hun oplossingen. Tijdens het formuleren zijn er nog nieuwe ideeën tot stand gekomen, die nu ook in de resolutie vermeld staan. De besproken onderdelen van de commissie zijn onder andere;

  • De export van afval en een interne markt creëren voor afvalverwerking
  • Het beperken van soorten kunststof
  • Het bevorderen van een circulaire economie
  • Leuke namen verzinnen voor de organen natuurlijk

Ook de commissie CULT was vandaag weer goed bezig. Zij waren gister al begonnen aan het bedenken van oplossingen. Vandaag konden zij kijken welke bij elkaar horen, welke geschrapt moeten worden en welke goed zijn zoals ze zijn. Nadat dat behandeld was konden de commissieleden de OC’s opstellen en op de juiste manier formuleren. De volgende onderwerpen zijn onder andere besproken tijdens de vergadering vandaag;

  • De Europese identiteit. Wat houdt dit in, en hoe moeten we dit bevorderen?
  • Communicatie tussen leerlingen in de verschillende lidstaten
  • Verschillende problemen in het onderwijs

Gelukkig zijn uiteindelijk beide commissies erin geslaagd hun resolutie op tijd af te krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *