Pingpongen in de raadszaal – ECON dag 2

Door Joyce de Jonge

Het is 8:42 en alle commissieleden zijn aanwezig. Al voor negen uur begint de commissie informeel met het kort doornemen van de gister genoemde punten. De voorzitter vervolgt het opstellen van de OC’s op formele wijze en er ontstaan diverse discussies. Zo is er een twistpunt rond het eventuele orgaan ATJE. Nou blijkt dat er al een dergelijk orgaan genaamd Olaf bestaat, dus wordt dit goed bedachte sfeer-orgaan niet doorgevoerd.

De pauzes bij de commissie Economische en Monetaire zaken zijn erg gezellig. Zo worden er plannen gemaakt om ‘s avonds gezamenlijk bij een pizzeria te gaan eten en er zijn enkelingen die midden in de raadzaal gingen pingpongen.

Als vijf OC’s zijn opgesteld, wordt gekeken of alle zeven IC’s hiermee bedekt zijn. Ook hier bestaat weer onduidelijkheid en interessante discussies ontstaan. Om half drie moedigt de voorzitter de commissie aan om nog even flink geconcentreerd te zijn voor anderhalf uur om hun resolutie op tijd klaar te hebben. Dit lukt de commissie dan ook! Om twintig voor vier is de resolutie af en ingeleverd. De groep kan dan dus al beginnen met het verdelen van de speeches. Ze hebben niks geen last gehad van eind stress, maar gaan zoals altijd chill en gedisciplineerd aan het werk, zoals we gewend zijn van de commissie ECON.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *