Officiële opening MEP 2019

Door Joris Cloosterman en Maaike Makkink

De dag begon voor de meeste commissieleden met een lange busreis naar de Den Haag. Hier aangekomen zette het lange wachten zich voort. Het een en ander duurde iets langer dan gepland, hierdoor moesten de deelnemers in recordtempo van outfit wisselen.

Daarna vervolgde de dag zich met een wandeling naar de Eerste Kamer. Hier aangekomen, begon het Model European Parliament officieel. Jan Anthonie Bruijn, de voorzitter van de Eerste Kamer, kwam vertellen over zijn werk en wenste ons veel succes tijdens deze conferentie. Daarna waren de landenspeeches aan de beurt. Alle clichés, gewoontes en misvattingen kwamen bij elk land aan bod. Met gevleugelde uitspraken en begroetingen in de taal van het gerepresenteerd land, probeerden de commissieleden hun toehoorders te overtuigen van hun land. Het nationalisme borrelde langzaam boven naarmate er meer speeches werden gepresenteerd. ’s Avonds gingen de delegaties met elkaar wat eten in de stad. De lokale pizzeria’s in Den Haag waren erg gewild bij de hongerige delegatieleden.

Hierna kwamen de commissieleden mondjesmaat terug naar het Stayokay. Met goed gevulde magen ging het lobbyen van start. Het handtekeningen zetten ging gepaard met luid overleg en compromissen sluiten. Soms ging de concentratie omlaag, maar gelukkig zorgde ze pool- en tafelvoetbaltafel voor hernieuwde energie. Na een lange dag keerde iedereen uitgeput maar voldaan terug naar de kamers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *