Interview met Jorick van Erp

Door Maaike Makkink en Lisanne Borst

Op woensdagochtend had het pressteam een interview met Jorick van Erp, wetgevingsjurist bij het ministerie van Binnenlandse zaken. Hij is nu, samen met een werkgroep van vijf man, bezig om een Nationaal Jeugd Parlement op te zetten.

Kunt u ons wat vertellen over het Nationaal Jeugd Parlement?

We zijn nog druk bezig met de voorbereidingen. Het idee van het Nationaal Jeugd Parlement komt voort uit een advies van de commissie Remkes over aanpassingen in de democratie en rechtsstaat. Hij vond dat jongeren te weinig betrokken waren in de politiek en wilde een betere afspiegeling van de bevolking. We willen een zo breed mogelijke leeftijdscategorie. Hoe dit precies in zijn werk gaat is nog onbekend, het is allemaal nog in een heel vroeg stadium. Wel is het doel al bekend; het maken van standpunten.

Heeft u nog tips voor MEP’ers?

“Daar moet ik even over nadenken. Altijd je oplossing goed bekijken, je oplossing moet evenredig zijn aan het probleem. Daarnaast moet je weten wat er al is aan oplossingen is. Als laatste moet je zorgen dat je je probleem goed doorgrond hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *