Algemene vergadering ITRE

Door Maaike Makkink

Als allerlaatste voor vandaag mocht de commissie van industrie, onderzoek en energie. Het vraagstuk van deze commissie was hoe kernenergie als alternatief gebruikt kan worden bij de energietransitie.

Na de speech vanuit de commissie gingen we meteen door naar de amendementen, omdat er geen informatieve vragen waren. Het amendement dat was ingediend ging over het schrappen van OC 11, omdat de organisatie die de commissie wilde opzetten al bestaat. De commissie adviseerde om voor te stemmen. Het werd met 123 stemmen voor en 19 tegen aangenomen en OC 11 wordt dus geschrapt. Na de voor- en tegen speeches uit de zaal, gingen we door naar het open debat. Hierbij werden er veel punten en vragen ingebracht over de toepassingen en haalbaarheid van kernenergie.

Bij het stemmen tellen ging het aan het begin nog gelijk op, maar uiteindelijk is de resolutie aangenomen met 117 stemmen voor, 13 tegen en 11 onthoudingen!

“Er dient geklapt te worden.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *