Opening van de algemene vergadering

Door Emmie van Baardewijk

Vandaag is de dag van de eerste plenaire vergaderingen. We begonnen de dag met een speech van Ockje Tellegen, eerste ondervoorzitter van de Tweede Kamer, die ons meer vertelde over de ruimte waar we zaten. Ze quoteerde daarbij Hans van Mierlo “Alleen al een kabinetscrisis zal nooit meer letterlijk zo ruiken als in deze zaal. Die wilde-beestenlucht van te grote emoties in een te klein hok.” Ook gaf mevrouw Tellegen tips voor de parlementariërs: “Laat je niet imponeren, reageer op de andere parlementariërs en luister goed. Maar de kern is om op zoek te gaan naar een consensus.”

Na deze speech, was er de mogelijkheid om vragen te stellen vanuit het publiek. Hierbij legde mevrouw Tellegen uit hoe de kamer jongeren betrekt in de politiek en vertelde ze hoe zij ondervoorzitter is geworden. Ook vertelde ze wat meer over hoe haar eigen liefde voor politiek begon en nam ze ons mee terug in de tijd door te vertellen hoe het MEP eruitzag toen zij zo oud was als wij. Na deze woorden was het moment daar. De debatten konden beginnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *