Interview met Danny de Paepe

Door Maaike Makkink en Joris Cloosterman

Op de laatste dag mochten twee leden van de pers een interview doen met Danny de Paepe. Hij is voorlichter van het Europees Parlement. Hij geeft voorlichting over de Europese Unie aan de lidstaten, door middel van onder andere debatten en social media.

Voordat het interview begon zijn we met meneer de Paepe naar een koffietentje in het gebouw van de Tweede Kamer gegaan. We hebben hier gezeten en ons interview gehouden.

“Ik ken een van de organisatoren, Liesbeth Weijs, goed, dus ik ben best bekend met het MEP. De vergelijking met het echte Europese parlement is heel erg groot en het niveau waarop wordt gesproken is verbluffend, ik weet niet of ik dat op die leeftijd al zou kunnen. Een groot verschil met het echte Europees Parlement is wel dat daar mensen vanuit partijen en fracties stemmen, terwijl bij het MEP vanuit landen wordt gestemd.”

Al met al was het een geslaagd gesprek en we willen meneer de Paepe bedanken voor zijn tijd en antwoorden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *