Interview met een MEP’per

Door Joyce de Jonge

Chun Wai Man is een gedelegeerde uit Amsterdam, deze regio vertegenwoordigt Tsjechiƫ in het Model European Parliament Nationaal 2019. Hij heeft bijgedragen aan de resolutie van LIBE; Burgerlijke Vrijheden en Justitie. Wij als het MEP pressteam vroegen hem tijdens het lobbyen een aantal vragen welke hij beantwoordde zonder enige aarzeling.

Zo vond hij het contact met mensen vooral heel leuk. Vol lof sprak hij over zowel zijn delegatie- als commissieleden. Het leukste aan MEP vind hij dan ook het samenwerken met de commissie. Hij hoopt dit te kunnen vervolgen op misschien wel internationaal niveau. Ook over zijn eigen resolutie was hij erg te spreken; vierkant stond hij hierachter. Een eventueel zwak punt zou enkel zwak zijn, omdat het kan zorgen voor enige verwarring. Chun is in aanraking met MEP gekomen door een gastles van een voormalige internationale mepper. Hij had zich aangemeld en deed mee op provinciaal niveau. Het verschil tussen provinciaal en nationaal viel hem tijdens de officiƫle opening van MEP nationaal wel erg op, zo werd er veel meer moeite in de landenspeeches gestopt. Al met al een boeiend interview tussen het lobbyen door. We wensen Chun Wai Man nog veel succes tijdens de laatste twee dagen van MEP Nationaal 2019!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *