Een goed begin is het halve werk – verslag teambuilding JURI

Door Grace Vincent en Frouke van Dam

Welkom bij de delegatie Ierland! Een week eerder dan de rest, want de Utrechters zijn fanatiek, zo blijkt ook uit het kennismakingsspel dat wordt gespeeld. Iedereen krijgt een aantal kaartjes met positieve eigenschappen die ze aan anderen moeten geven. Waar de één wordt ingeschat als een planner met fantastisch analyserend inzicht, ziet de ander er echt uit als een gezelligheidsdier vol optimisme. Of het altijd klopt is nog maar de vraag, maar er zijn ergere manieren om de dag mee te beginnen. De voorbereidingen voor MEP nationaal zijn nu eindelijk begonnen en iedereen heeft er enorm veel zin in. Hoewel het anders is dan andere jaren is de delegatie vastbesloten er met elkaar iets leuks van maken!

Na de intrigerende kaartjes begon de serieuze sfeer op te komen. Sophie, de Utrechtse voorzitster,  nam het volledige programma door, waarbij veel verwarring ontstond. Na wat verduidelijking waren er velen die een enige teleurstelling toonden, omdat debatteren zelf, amper op het programma staat. Desondanks verheugen de debutanten zich op de week en maken ze er het beste van. 

Dit optimisme bleek ook toen de Utrechtse journalisten terugkwamen van hun journalisten vergadering en in een les maatschappijleer belandden. De coördinator – die normaal gesproken door het leven gaat als maatschappijleersdocent – stelde vragen aan de delegatieleden over de Trias Politica, Europese commissie en het Europese hof. Toen er aarzelend “Dat weet ik niet” werd gezegd, verviel hij weer terug in zijn docentenrol. Toch was iedereen zo gemotiveerd dat ze zelfs op hun vrije zondag alles over juridische zaken wil leren. Want dat is het onderwerp waar de commissie/delegatie Ierland een resolutie over gaat opstellen. Hoewel de coördinatoren een “mooie, goede resolutie” niet specifiek genoeg vinden – slappe hap om precies te zijn – lijkt dit een heel goed voornemen. Met het fanatisme en de gezelligheid die de Utrechtse delegatie toont, zal dit vast helemaal goed komen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *