Al vóór de teambuilding op het terras – verslag teambuilding LIBE

Door Emma Halma

Wat maakt een groep mensen nou echt een team? Nou dat zal ik je zeggen: elkaar kennen, ondersteunen, respecteren en vertrouwen.

Om dit allemaal voor elkaar te krijgen, staat er voor de delegatieleden altijd een dag met teambuilding op de planning. Deze hield in dat de leden om 16:00 zouden verzamelen bij het busstation, maar daarvóór zaten er al delegatieleden op het terras naast het busstation. Toen de hele groep compleet was kon de pret pas echt beginnen. De commissieleider van Flevoland, Niek ter Haar, had voor deze dag 88 opdrachten opgesteld, bedoeld voor het spel Crazy 88, waarmee de groep het centrum van Lelystad nog meer zou verkennen. Het spel houdt in dat je allerlei opdrachten moet doen en hier punten voor krijgt, waarbij degene met de meeste punten natuurlijk wint. 

De commissieleden, die al opgedeeld waren in groepjes van drie, gingen vol vertrouwen op pad, vastberaden om te winnen. De lijst bevatte bijvoorbeeld opdrachten als ‘doe de Macarena op een drukke plek’, ‘bel een familielid en vertel ze een mop’ of ‘schreeuw net zolang Marco, totdat iemand Polo terug zegt’. Het groepje van Rivo, Rebecca en Luca had voor een opdracht zelfs berichten uitgewisseld met Farid Azarkan, fractievoorzitter in de tweede kamer!

Iedereen in deze teambuilding kende elkaar al vaag, maar na vandaag is de band met de anderen zeker versterkt. Men bleef goed aan de praat met elkaar. De gemeenschappelijke interesse in politiek hielp daar ook zeker bij. Gelukkige was er naast het serieuze discussiëren ook nog plaats voor grappen. Zo werd er gesproken over ‘’the Virgin gang’’ bestaande uit Luca, Dilano en Niek. Opmerkingen als ‘’hij kan niet sociaal zijn, maar hij kan het wel spellen’’, ‘’sensatie kent geen grens’’ en ‘’ mooooooooo’’ vulde de gesprekken aan. 

Na met elkaar te hebben gegeten en veel te hebben gesproken gingen de delegatieleden voldaan weer richting huis. Een goede nachtrust is nodig, want er staat morgen een drukke dag voor ze te wachten. Op naar de officiële eerste dag van MEP Nederland 2020!

Het gesprek van Rivo, Rebecca en Luca met Farid Azarkan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *