De grootste commissie van Nederland – verslag teambuilding TRAN

Door Isis van der Horst en Nienke Wedda

De dag begon goed voor de delegatie Drenthe/Groningen*, oftewel commissie TRAN. Om 14:00 verzamelde iedereen zich op de Suikerlaan 35, maar dit bleek moeilijker te zijn dan gedacht. Het terrein was een grote wirwar van gebouwen en kleine zandweggetjes, waardoor het even duurde voordat iedereen elkaar had gevonden. Toen het uiteindelijk was gelukt stond er een groep van maar liefst 22 mensen bij elkaar: de grootste commissie van MEP dit jaar! Vervolgens ging de commissie naar de escape room: een perfecte activiteit voor teambuilding. TRAN werd opgedeeld in vier verschillende groepjes. De strijd om de snelste tijd werd uiteindelijk gewonnen door het groepje met een tijd van slechts 27 minuten en 9 seconden, zonder enkele hints! Je zou onderhand wel kunnen zeggen dat de teamspirit er al goed in zat. Nadat de rest van de groepjes ook waren ‘ontsnapt’, liep de hele commissie richting het centrum. Na een aardige wandeling vol gesprekken was er een café gevonden. Hier werd gezamenlijk wat gedronken, waarna voorzitter Jannah Toonen met het geweldige idee kwam om ijsjes te kopen. Met uitzicht op de Groningse vismarkt zijn deze opgegeten.

Nadat iedereen zijn ijsje op had, is de groep naar het Forum doorgelopen. Dit is een bijzonder gebouw in het centrum dat ook wel de huiskamer van Groningen wordt genoemd. Eenmaal binnen is de groep in een lange rij een voor een de roltrappen op gegaan om naar het dakterras te komen. Hier hadden ze een prachtig uitzicht over de stad Groningen. Dit is dan ook waar de commissie een mooie groepsfoto heeft gemaakt. Aangezien het natuurlijk niet makkelijk is om 23 namen te onthouden, besloten de commissievoorzitters Emma en Jannah nog even een namenrondje te doen. In een grote kring noemde iedereen zijn/haar naam en woonplaats. 

Als laatste activiteit van de dag werd er uit eten gegaan bij de pizzeria. Er kon niet met iedereen aan één lange tafel worden gezeten, maar gelukkig waren er al snel kleinere gezellige groepjes gevormd. Het eten was daarnaast ook super lekker! Al met al was dit dus een super geslaagde dag. Door de escape room kwam de teambuilding al snel op gang en door de daaropvolgende activiteiten kon iedereen elkaar goed leren kennen.

*De delegatie uit Groningen en de delegatie uit Drenthe vormen samen een commissie. Hierdoor zijn er twee voorzitters en twee journalisten in Groningen aanwezig dit jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *