Een Zwolse zondag samenkomst – verslag teambuilding ENVI

Door Arjuna Pronk

Er kon geen mooiere dag zijn uitgekozen om te starten met het MEP in Overijssel. De commissie kwam bijeen onder een stralende zon en strakblauwe lucht; perfect weer om de binnenstad van Zwolle te verkennen. De commissieleden moesten een aantal puzzels oplossen om de locatie van hun volgende activiteit te vinden. Ze werden door de gehele stad gestuurd. Van het museum De Fundatie tot De Grote markt: zo leerde ze de stad en elkaar écht kennen. Na het laatste puzzelstukje te hebben gevonden werd de locatie van hun volgende activiteit bekend: Stadsstrand Zwolle.

Voor de Overijsselse commissie is geen water te diep, wat goed van pas kwam bij het suppen over de Zwolse grachten. De e commissie werd op sleeptouw genomen, waardoor ze alleen maar meer tijd hadden om elkaar te leren kennen. Als laatste heeft de groep gegeten bij het Pannenkoekenschip. De onbeperkte pannenkoeken waren hier zelfs zó lekker dat zelfs Mittens, de lokale kat, een hapje mee at. Al met al heeft de commissie zich voldoende kunnen ontspannen voordat ze komende week hard aan het werk gaan, want er staat genoeg op de planning!

Door Guus Kamst

De eerste dag van MEP Nederland 2020 is vandaag aangebroken. De dag begon voor de Overijsselse commissie bij de school in Zwolle, wat gelijk het startpunt werd van een puzzelopdracht door het centrum van de stad. De groep parlementariërs en journalisten werden verdeeld in vier kleine groepen die apart weggestuurd werden met een opdrachtenboekje. Het doel was uit de puzzels de locaties halen, waar je vervolgens een vraag moest beantwoorden. De groepen kwamen langs vijf locaties. De race werd uiteindelijk gewonnen door groepje 2, met een tijd van 19 minuten en 30 seconden.

Om 14:00 begon de volgende activiteit: suppen. Een voor een werden de parlementariërs het water op geholpen, om vervolgens een grote ronde langs het centrum van Zwolle te suppen. Het was duidelijk te zien dat de commissieleden in het begin moeite hadden om controle te krijgen over de plank. Na een tijdje kreeg iedereen het echter onder de knie. Iets meer dan een uur onderweg komt de groep een bootje tegen, die aanbood de suppers als een ketting mee te slepen over het water. Dit werd gezien als een ideale uitkomst, aangezien het grootste deel van de groep moe was geworden van het suppen.

Natijd vertrokken de Overijsselaars naar het pannenkoekenschip, waar voor iedereen pannenkoeken klaar stonden. Niet alle pannenkoeken werden echter geapprecieerd. Bij enkele parlementariërs viel de pannenkoek met kaas niet goed. Daarom besloot een van de leden een pannenkoek te geven aan een voorbijgaande kat, die het zeker wel lustte. De dag eindige weer op school waarvandaan iedereen naar huis ging na een geslaagde teambuilding.

Alle commissieleden moesten door de sloep “Jantje” op sleeptouw worden genomen.
Pannenkoeken eten bij het Pannenkoekenschip in MEP stijl!
Zelfs lokale kat Mittens kon de gezelligheid van de Overijsselse commissie niet weerstaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *