Samen blaffen naar honden, een geslaagde kennismaking? – verslag teambuilding FEMM

Door Karin Tey

Eindelijk is het zo ver: de nationale MEP-conferentie gaat van start. Dit jaar natuurlijk anders dan andere jaren, maar dat mocht de pret niet drukken. Deze gevulde week startte al op zondag met een kennismakingsdag, zo ook in Alkmaar voor de delegatie Italië. Na een snel namenrondje en een stroopwafel, splitst de groep in tweeën om ‘Crazy 88’ te spelen. Er wordt een lijst uitgedeeld met 88 grappige opdrachten die de delegatieleden voor een variërend aantal punten moest uitvoeren. De opdrachten zorgden voor een aantal leuke en grappige momenten, waaraan al te zien is dat deze delegatie een hele gezellige is. De opdrachten variëren van wat serieuzere, zoals de voorzitter overtuigen van een gek standpunt in één minuut, tot blaffen naar honden. Midden in deze chaos werd ook de tijd genomen om even aan zelfreflectie te werken en vooruit te blikken om het optimale uit deze MEP-week te halen. Als de punten van Crazy 88 zijn geteld en een winnaar uit de bus is gekomen, gaat de delegatie over naar een wat serieuzer punt op de agenda: wie wordt de delegatieleider van Italië?

Om dit te bepalen moeten de delegatieleden die zich voor deze rol hebben aangemeld bizarre stellingen verdedigen. Hieruit blijkt maar weer dat ondanks de gezelligheid, deze commissie erg gemotiveerd is om de best mogelijke resolutie neer te zetten. De stellingen gaan over waterpistolen in taxi’s en paspoorten voor bomen, maar desondanks komen er verrassend overtuigende speeches uit voort. Toen de delegatieleider eenmaal gekozen was en een groepsfoto gemaakt, ging de uitgehongerde delegatie naar het toepasselijke restaurant Happy Italy om daar te genieten van pizza’s en pasta’s. Nadat de magen flink gevuld waren -de porties waren meer dan voldoende- ging de groep weer naar huis om maandag goed voorbereid te kunnen beginnen aan het echte werk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *