Spelletjes spelen om elkaar te leren kennen – verslag teambuilding INTA

Door Emma Heinsman en Beau Semil

Vorige week woensdag ontmoetten de leden van commissie INTA elkaar voor het eerst onder leiding van Niek Blok, MEP-coördinator van Gelderland. Als eerste kennismaking werd de conferentie op het Stedelijk Gymnasium in Arnhem voorbereid. Op deze manier kwam iedereen al vroeg in de MEP-sferen en leerde je de delegatieleden al een beetje kennen.

De delegatie van Gelderland vertegenwoordigt dit jaar Duitsland. Bij het brainstormen kwamen de typische (gepaste dan wel niet ongepaste) grapjes boven tafel, maar uiteindelijk zijn hier hele mooie punten uit voortgekomen. Handig voor de landen-speech die woensdag door Jochem Trok zal worden gehouden!

Wat opviel tijdens het brainstormen is de sfeer tussen de delegatie leden. Natuurlijk bestaat deze uit erg diverse mensen, maar er wordt op een fijne manier geluisterd en (niet te vergeten) gediscussieerd. Nadat het geraamte van de landen-speech zo goed als af was, zijn er nog betogen geoefend. 

Zondag was dan de echte start van MEP Nederland 2020. Bij de Duitse commissie begon de dag opnieuw met een kennismakingsrondje in Sonsbeekpark in Arnhem. Je merkte vanaf de eerste seconde dat iedereen al goed met elkaar overweg kon; het klikte meteen en er was direct een hechte groep. Het weer zat mee en het was te merken dat de meppers er zin in hadden!

De dag werd comfortabel begonnen op het gras. Iedereen kreeg een blaadje waar elke deelnemer zijn of haar naam op moest zetten. De bedoeling was om het blaadje telkens een plekje naar links te schuiven. Er waren twaalf vragen welke je telkens over een ander persoon moest beantwoorden. Vragen zoals wat voor huis de persoon later zou hebben, pizza of pasta geprefereerd wordt, of iemand een honden of katten persoon is en wat je eerste indruk van die persoon was. Een super leuke manier om elkaar een beetje te leren kennen dus! 

Vervolgens kreeg de groep een aantal opdrachten en werd op pad gegaan. Van kunst maken om Arnhem mooier maken tot “Hey, dat is mijn fiets!” schreeuwen naar mensen; alle opdrachten werden uitgevoerd, zonder schaamte…

Hierna werd een foto opdracht gedaan. Iedereen die de eigenschappen van de ‘stelling’ had, mocht op de foto. Zo kwamen de groep erachter wie veel gemeen hebben met elkaar. Zo waren er de dyslectische mensen, de muzikale mensen, de impulsieve mensen en ga zo maar door! 

Bij de laatste opdracht werd de groep in tweeën gesplitst. De ene groep moest zes handtekeningen verzamelen en de andere groep moest standbeelden nabootsen. 

Na een lange dag had iedereen een lege maag, dus werd er gezellig bij Pinocchio gegeten in de binnenstad van Arnhem. Voorzitters Emma en Lars hebben de dag nog met de groep doorgenomen. Aan de commissieleden werd gevraagd of ze vandaag, naast elkaar, al wat geleerd hadden en wat hun verwachtingen waren van de komende week. Voor veel van de commissieleden is dit hun allereerste echte MEP ervaring! 

Als deze dag een voorbode voor de rest van de week is, betekent dat een en al gezelligheid, naast de serieuze momenten natuurlijk!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *