‘Door brainstorm zien we hoe complex het vraagstuk is’ – AFET/DROI dag 1

Door Famke de Neve

De eerste dag van de commissievergaderingen begon met de ideale mepper genaamd Josje. Zij heeft heel wat kwaliteiten, zoals creatief denken, zelfverzekerd zijn en natuurlijk de belangrijkste: altijd naar de voorzitters luisteren!

Daarna had de commissie een ontmoeting met expert Tineke Strik. Ze is een Europarlementariër namens GroenLinks. De commissie heeft haar veel vragen mogen stellen, waar zij op haar beurt veel op heeft kunnen antwoorden. Deze nieuw aangeleverde informatie kon de commissie weer gebruiken voor haar resolutie, dus daar waren de deelnemers erg blij mee! Tijdens het brainstormen en het vertalen naar IC’s werd duidelijk hoe complex het vraagstuk nou werkelijk is. Na uren zwoegen heeft de commissie uit de brainstorm heel wat IC’s weten te slepen.

Als afsluiter van deze lange en vermoeiende dag is de commissie nog gezellig wezen borrelen. Morgen staat weer een dag van vergaderen op de planning!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *