Goed aangekleed aan het werk – ENVI dag 1

Door Guus Kamst

De dag begon vandaag op het Celeanum Lyceum in Zwolle, waar in een klaslokaal werd verzameld. Vervolgens werd een rondje gedaan om de “perfecte MEP’per” op te stellen. Tijdens de reflectie hiervan zat iedereen elkaars formele outfits nieuwsgierig te bekijken. MEPer Lucas had vandaag een tweedelig pak aan, wat naar zijn woorden “niet té gek” was. Iedereen zag er formeel uit, waardoor de serieuze sfeer geleidelijk aan werd ingeleid en een lange dag van vergaderen kon beginnen!

Nadat de ideale MEP’per was opgesteld begon de brainstorm over de IC’s. De sessie ging enorm goed en de voorzitters waren erg onder de indruk over hoe goed de leden zich hadden ingelezen over het onderwerp. Enkele MEP’pers hadden moeite met de formaliteit waarin de vergadering plaatsvond. Zo werd er meerdere keren vergeten om “beste voorzitter” te zeggen voor je je verhaal mocht doen.

Nadat alle IC’s genoteerd en samengevoegd waren, was het tijd voor een pauze. Er waren heerlijke broodjes klaargezet, die er bij de leden wel ingingen. Met een volle maag werd vervolgens verder gegaan met de OC’s. Het werd duidelijk dat de meningen over de oplossingen erg verdeeld lagen, waardoor deze brainstorm wat stroever verliep. De kwaliteit van de brainstorm was echter van een bijzonder hoog niveau, waarna het wederom tijd was voor een pauze waar iedereen aan toe was. Na een kwartier werden de OC’s vervolgd en werd bepaald wie op dinsdag een speech zou mogen geven tégen de expert. Dit werd gedaan door middel van twee moo-offs, waar twee mensen zo lang mogelijk naar elkaar moo-en, zonder in de lach te schieten. De winnaar is natuurlijk naar huis gegaan met huiswerk om deze speech voor te bereiden. Kortom, voor de Overijsselse delegatie was het een geslaagde dag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *