Het vergaderen onderbroken door voertuigen en Bosschebollen – CULT dag 1

Door Melissa van der Pol

Voor CULT begon de eerste officiële dag van MEP anders dan normaal gesproken. Zij trapte de week namelijk af met expert Monaïm Benrida. Wat op het begin al meteen zeer opmerkelijk was, was dat de expert het gesprek voerde vanuit zijn eigen auto. Gelukkig stond de auto wel gewoon stil op een parkeerplaats. Geen gevaren daar dus, maar dat was niet het enige voertuig dat was betrokken in de call. Zo had één van de commissieleden helaas een lekke band, waardoor ze pas later op locatie kon zijn. Dit hield in dat ze de call vergezelde vanuit de trein. Hiernaast was het te merken dat er van beide kanten veel interesse was. Dit maakte dat het een goede start voor de commissievergaderingen was!

Na het gesprek met de expert was er een korte samenvatting over waar de commissie het over heeft gehad en wat bruikbaar zou kunnen zijn voor hun eigen resolutie. Hierdoor konden ze meteen aan de gang met het brainstormen voor de IC’s. Aan het begin werd er  door de commissievoorzitter verteld dat je normaal gesproken eindigt met ongeveer tien IC’s. Dit werd in twijfel getrokken aangezien de commissie na het brainstormen 27 IC’s hadden. Aan het einde van de dag bleek het toch reuze mee te vallen, want ze hadden uiteindelijk elf IC’s.

Maar een commissie is geen commissie zonder de leuke momenten. Zo waren de pauzes niet alleen echt nodig, maar daarnaast ook super gezellig. Elke pauze bevatte een toppunt dat de komende maanden onthouden zou worden. De commissievoorzitter had voor de eerste pauze koffiekoeken en Bosschebollen meegenomen. De tweede pauze was desalniettemin net zo geweldig vanwege de koffiekoeken. Door middel van het prachtige lied ‘What Makes You Beautiful’ van One Direction op Just Dance. Elke pauze was er iets te doen, want na zolang serieus te moeten blijven, heb je af en toe iets nodig om los te schudden, bijvoorbeeld met het spel moo-off.

De commissie was de hele dag zeer attentief en raakte vrijwel nooit haar concentratie kwijt. Dit kwam voornamelijk door de commissievoorzitter die goed kon aanvoelen wanneer een pauze moest worden ingelast of een informele brainstorm moest worden uitgevoerd. Het was een geslaagde dag en er wordt uitgekeken naar de rest van de week!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *