In een gecompliceerd vraagstuk heeft alles met alles te maken – AFET/DROI dag 2

Door Jelmer Nederhof

Op dinsdagochtend verzamelde commissie AFET/DROI zich weer voor het Montessori Lyceum Rotterdam. Vol frisse moed werd er begonnen aan de OC’s. Tijdens de brainstormsessie barstte al snel menig debat los en twee commissieleden bedachten zelfs enkele OC’s tijdens de brainstorm. Samen met de OC’s die enkelen al maandagavond hadden bedacht vormde dit al een aardige basis voor de resolutie. En… heel, veel, discussiepunten. Met een ontzettend gecompliceerd vraagstuk zoals het vluchtelingenprobleem heeft alles met alles te maken en heeft iedereen overal een andere mening over. Ingewikkeld, maar ook machtig interessant. Want hoewel iedereen net weer een andere mening had dachten de commissieleden ook over veel hetzelfde. Het was duidelijk dát er wat moet veranderen. Hoe dat moet gebeuren? Na lang debatteren, OC’s opstellen en stressen (vooral voorzitter Jelmer kon er wat van) waren we vier na vier eindelijk klaar met de resolutie – en met twee overheerlijke taarten. Na het verdelen van de speeches kon het uitkijken naar de dag van morgen beginnen – en naar nog een stukje taart.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *