Natuur en stickers tijdens het online debat – FEMM dag 2

Door Karin Tey

De vergadering van de commissie FEMM vond vandaag online plaats. Dat was voor iedereen even wennen, want ook de voorzitters hadden ook nog nooit met Microsoft Teams gewerkt. Pluspunt was wel dat de lastige Italiaanse provincienamen niet meer uitgesproken hoefden te worden en gebruik werd gemaakt van ieders voornaam. Niet bij iedereen zag Teams er hetzelfde eruit, want sommige aanpassingen konden blijkbaar wel op het ene apparaat, maar niet op de andere. Om iedereen op het scherm te zien, konden sommige de indeling veranderen waardoor mensen op stoeltjes zaten, wat een grappig gezicht opleverde. Nadat de technische moeilijkheden waren overwonnen, begon de commissie met het controleren van haar huiswerk. Ze waren keurig voorbereid, dus de commissie kon als een speer verder werken aan de resolutie. 

Er werd ook nog een leuke energizer gedaan, maar dan online. Iedereen maakte een foto van zijn/haar tuin of buurt, waarna de groepsapp dan ook vol stroomde met foto’s die als onderschrift ‘natuur’ hadden. 

Na de lunch werd er weer gewerkt aan reflectie, en werd er gekeken wat voor rol de leden in een team spelen. De een was een vormer, de ander een bedrijfsman. Blijkbaar is deze commissie een goed geoliede machine, want ze waren ruim op tijd klaar en had nog genoeg tijd over voor het zogenoemde ‘mierenneuken’. Toen elk woord en leesteken zorgvuldig gecontroleerd was, namen de delegatieleden een pauze, terwijl de voorzitters zich in een correctievergadering bevonden. Om 16:30 zat iedereen weer klaar achter het computerscherm.

Nu de resolutie was ingeleverd restte de commissie alleen nog het kiezen van de persoon die morgen de resolutiespeech mag geven. Het grote aantal enthousiaste delegatieleden dat zich hiervoor verkiesbaar had gesteld, kwam een voor een aan de beurt om te pitchen waarom hij of zij gekozen moest worden. Eigenschappen als het hebben van een vriendelijk gezicht, maar ook enthousiast kunnen vertellen werden opgenoemd in de hoop gekozen te worden. Ze waren allemaal overtuigend, maar uiteindelijk werd Wiebbe gekozen om de resolutie te pitchen. Iedereen had er al een lange dag op zitten en dat was te merken, want de groepsapp veranderde in een ware sticker show-off. Zo eindigde deze drukke, maar productieve dag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *