Alleen samen MEP Nederland – opening MEP Nederland 2020

Door Grace Vincent

“Goedemorgen Nederland en welkom bij de officiële opening van het Model European Parliament Nederland 2020.” Wegens corona zijn de parlementariërs vandaag niet met z’n allen in Den Haag, maar in ieders eigen provincie. Vandaag stonden er in totaal 23 speeches op het programma en was er een interview met de heer Norman Schultz, adviseur Europese Zaken van de Duitse ambassade. 

Vanuit het Nieuwspoort in Den Haag, gaat het woord als eerste naar Liesbeth Weijs, die de conferentie opent met een aanmoedigende boodschap. Mevrouw Weijs vertelt dat ze blij is met het verloop van de MEP conferentie, omdat het vooral in deze tijd belangrijker dan ooit is om bij elkaar te zijn. Op deze manier verbindt MEP heel Nederland, en zelfs heel Europa, ondanks de pandemie. 

Vervolgens gaat het woord naar onze MEP Alumni, Daniek Overgaauw, die veel zin heeft om van start te gaan. Ze bewondert de parlementariërs voor wat ze hebben bereikt. De vele moeite die ze steken in het oplossen van de vraagstukken die ondertussen zijn uitgewerkt in prachtige resoluties. De commissievoorzitters mogen we natuurlijk niet vergeten. Daniek Overgaauw spreekt vol trots dat er veel respect en complimenten naar hen gaan, omdat dit jaar hun taak nog moeilijker is dan ooit. Het is de voorzitters gelukt om de parlementariërs aan het werk te zetten en er een gezellige week van te maken ondanks de situatie waar we in zitten en dat is een hele prestatie. 

Waar het op neer komt, is dat het juist nu zo belangrijk is om samen te zijn, al is het op afstand. Wat een mooie en inspirerende opening van de conferentie. Op naar de speeches!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *