Interview met voorzitter Laura Plugge (voorzitter IMCO)

Door Noor van Jaarsveld

Hoe vindt u het om voorzitter te zijn?

Hartstikke leuk! Ik had natuurlijk heel erg mijn best gedaan bij regionaal om door te gaan. Het is wel een beetje stressvol en erg vermoeiend, maar ook erg leuk.

Hoe gaat u om met de veranderingen rondom het programma door corona en hoe past u zich daaraan aan?

Wat ik tot nu toe merk, omdat wij vandaag online zitten, is dat het echt wel even wennen is. De informele setting werkt minder goed, omdat er normaal in een vergaderzaal de mogelijkheid is voor verschillende groepen om tegelijk gesprekken te voeren, terwijl als nu iedereen tegelijk praat,  je niemand meer kan verstaan. Hierdoor moeten we vaker in de formele setting zitten. Ik heb veel verschillende documenten open staan waarmee ik mij heb voorbereid, om overzicht te kunnen behouden.

Heeft u uzelf van tevoren genoeg kunnen voorbereiden?

Ja, wel op het MEP, maar niet op het online werken. Hier kan je je ook niet volledig op voorbereiden, omdat je van tevoren niet weet wat er gaat gebeuren.

Hoe vond u het gaan vandaag?

Het is lastiger, omdat je mensen niet echt aan kan kijken en je ook geen lichaamstaal kan laten zien, wat je in het echt wel zou kunnen. Verder vind ik het best prima gaan. Iedereen doet goed mee en luistert heel goed. Dat is fijn.

Heeft het gesprek met de expert de commissie goed verder geholpen?

Ja en nee. Aan de ene kant was er veel gezegd, waardoor het misschien een beetje overweldigend was, maar aan de andere kant heeft het gesprek ook heel veel dingen opgehelderd.

Wat vond u van de teambuilding gisteren?

Erg leuk!

Is er al iemand die er het meest uitspringt in de commissie of gaat het redelijk gelijk op?

Dat is erg lastig! Met het turven is er op dit moment niet één persoon die ver vooruit staat. Iedereen zegt veel en is eigenlijk heel goed, maar ze zijn natuurlijk ook niet voor niets door naar nationaal.

Wat is een tip die u zou willen geven aan de deelnemers?

Geniet ervan, want het is zo weer voorbij. Stuur natuurlijk ook veel memes in. Die zijn heel leuk, ook om later naar terug te kijken! Een tip inhoudelijk is om gewoon heel goed op te letten. Houd je vraagstuk in je hoofd houden en bedenk hoeveel iets daadwerkelijk te maken heeft met het vraagstuk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *