‘Al het goede verdient een applaus’ – CULT dag 4

Door Melissa van der Pol

Voor het eerst was iedereen bij de commissie CULT op tijd aanwezig op de locatie! Daar werd natuurlijk voor geapplaudisseerd, want al het goede verdient een applaus. Rond half twaalf begonnen de telefoontjes binnen te stromen. Halverwege de dag waren de commissieleden over de hele zaal verspreid in kleine groepjes, bijna allemaal aan de telefoon. De commissieleden die niet aan het bellen waren gingen door met het aanpassen van de resolutie naar aanleiding van aanwijzingen van de andere delegaties. De dames waren hier zeer vlot in en namen ook veel tips in zich op. De commissie was zelfs zo op dreef dat de aanpassingen al om drie uur klaar waren. Tijd om naar de bibliotheek te gaan dus. Hier werd verder gewerkt aan de voorbereiding van de voor- en tegenspeeches, vergezeld door prachtige pianomuziek van commissielid Julia Bouwknegt. 

Waar er gegeten moest worden in de avond was een hele zoektocht, maar uiteindelijk werd er gekozen voor restaurant Bolwerk. De commissie heeft hier gedurende de hele avond gezeten tot aan het lobbyen toe. Een paar hard pratende dames in een restaurant kan natuurlijk nooit kwaad. Gelukkig was het naar omstandigheden rustig in het restaurant, waardoor de commissieleden op een gegeven moment ook hier verspreid door het gebouw konden zitten. Tijdens het lobbyen werd er niet alleen gelachen, maar ook zeer veel gepitcht. Een oorlog tussen Denemarken en Polen kon nog net op tijd worden voorkomen, maar beste vrienden zullen ze waarschijnlijk nooit worden. Wie weet wat ons in de toekomst nog te wachten staat.