‘Het was een geweldige week’ – IMCO dag 5

Door Noor van Jaarsveld

De commissie IMCO had vandaag het geluk te mogen vergaderen in het Humanity House, in Den Haag. Op deze mooie locatie begon de commissie vanmorgen met het stellen van een aantal vragen aan Anouk Verhaegh, voorzitter van delegatie MEP Zuid-Holland. Veel leden waren benieuwd naar waarom zij nog steeds met het MEP bezig is en hoe zij na het MEP toch nog betrokken kon blijven.

Hierna zijn de voor- en tegenspeeches verdeeld, waarna de leden deze speeches zijn gaan schrijven. Na de lunch met heerlijke broodjes werden de speeches door de commissie geoefend, terwijl ondertussen ook de verbinding werd gecheckt. Op een lange en spannende dag zoals deze kan een spelletje natuurlijk niet ontbreken, dus is de groep Pictionary gaan spelen.

Toen was het grote moment aangebroken waar iedereen deze week naar toe heeft gewerkt: de Algemene Vergadering. Alle commissies verdedigden hun resoluties en de voor- en tegenspeeches werden gegeven. Er konden vragen gesteld worden aan de heer G. J. M. Gerbrandy, een voormalig lid van het Europees Parlement, en aan Laurens Dassen, de lijsttrekker van Volt Nederland. Ook kwam Mark Rutte onverwacht nog even een kijkje nemen.

Na de laatste resolutie werd het MEP Nederland 2020 officieel afgesloten. Voor het persteam staat nog een belangrijke taak te wachten. Zij mogen de geselecteerde deelnemers voor een internationale conferentie bekend maken in het eindproduct: een krantje dat volgende week vrijdag uit zal komen. Tenslotte werd iedereen bedankt. Na de vergadering heeft iedereen een certificaat ontvangen en een Youthpass. De commissie IMCO is hierna nog gaan borrelen, ter afsluiting van een geweldige week!