Hoog bezoek op zoom: premier Mark Rutte

Door Melissa van der Pol

Iedereen stond verbaasd toen plotseling minister-president Mark Rutte bij Nieuwspoort aan tafel kwam zitten. Niemand had dit verwacht. Met verbaasde ogen werden snel foto’s en video’s gemaakt door diverse commissieleden. Het gebeurt natuurlijk niet vaak dat ze in een Zoom call met Mark Rutte zitten. Daarnaast stond het niet op de planning dat de minister-president langs zou komen. Zelfs voor de pers en commissievoorzitters was dit een zeer aangename verrassing dat verbaasde gezichten veroorzaakte van Limburg tot aan Groningen.

Mark Rutte vertelde over hoe hij al zo vroeg wist dat hij minister-president wilde worden. Zo legde Rutte uit dat hij zich tijdens zijn studie redelijk ergerde aan aspecten in het land die niet goed gingen. Jammer genoeg was Mark Rutte weer net zo snel verdwenen als hij was verschenen, vanwege zijn drukke schema van die dag. Ondanks zijn volle agenda had hij gelukkig nog wel tijd om terug te zwaaien naar de enthousiaste commissie CULT. Als een omvallende dominoreeks begonnen ook de andere commissies naar meneer Rutte te zwaaien, wat resulteerde in één groot zwaaifestijn met onze minister-president.

Na een korte bespreking over de aangename verassing bij Nieuwspoort was het dan toch tijd om de Algemene Vergadering voort te zetten. Een korte, maar uiterst gewenste onderbreking tijdens de laatste dag van het MEP Nederland 2020!