MEP maar dan met een beetje humor – een commissieresolutie LIBE

Door Emma Halma

Naast dat vrijdag de laatste dag is van MEP NL 2020 is het ook de leukste dag. Iedereen binnen de commissie heeft elkaar goed leren kennen en heeft een band met elkaar gevormd. Alle commissies zijn nu zo comfortabel bij elkaar, dat er wel een grapje bij kan. De voorzitter heeft Dilano en Emma aangesteld als schrijvers van een extra resolutie. Een resolutie betreffend het vraagstuk ‘commissie LIBE’ waarin bezwaren werden gegeven aan elk commissielid apart. Dit werd aardig snel geschreven, want lastig is het niet om elkaar ironisch te beledigen in deze groep. Dilano en Emma hebben zelfs zichzelf kunnen afkraken. De resolutie werd door het duo voorgedragen, terwijl de rest van de commissie aan hun lippen hing. Het lachen van de commissie galmde door de hallen terwijl de commissieresolutie werd voorgelezen. Voorzitter Niek ter Haar kreeg de mogelijkheid enkele amendementen te maken. Naast deze punten was hij erg tevreden, vooral met het punt dat een oplossing geeft voor een langlopend probleem. Ook was Niek zeer enthousiast over de effectieve oplossing. 

Het contra-amendement werd gedaan door Dilano. Hij stelde gelijk voor IC 8 te schrappen, dus het eerste probleem is gelijk opgelost. Een aanpassing bij OC 12 verhielp het probleem met het tekort aan geld in de bankrekening van Niek. De bankrekening van zijn ouders zou nu voortaan ook open staan voor de boetes van Niek. Toen het aankwam op de stemming was de uitslag te verwachten; 6 stemmen voor, 3 stemmen tegen en 0 in onthouding: de resolutie werd dus aangenomen.