MEP matching – nieuwe generatie politici plant zich voort

De journalistiek is van onmisbare waarde in een democratie. Maar de MEP-press wil meer. Er kan meer worden bijgedragen aan de samenleving, iets groots en fundamenteels: de liefde. In een week waar 150 middelbare scholieren elkaar leren kennen, moet er meer kunnen opbloeien dan alleen maar revolutionaire resoluties. Door middel van een zorgvuldig opgestelde vragenlijst zijn zes koppels gevormd die voor elkaar gemaakt lijken te zijn…

Nora Amhaouch (Limburg) en Vincent van den Ham (Noord-Holland)

De liefde tussen sommige mensen lijkt haast voorbestemd te zijn. Zo ook bij Nora en Vincent. Beiden zijn ze politiek links, enthousiast, nieuwsgierig, ambitieus, creatief en spraakzaam. Ook droomden ze beiden als kind al van een baan als uitvinder. En zelfs nu komen hun dromen overeen! Vincent ziet zijn toekomst op een strand in Italië en ook Nora houdt van reizen. Zij is wel iets dominanter dan Vincent, maar gelukkig is hij op zijn beurt weer erg flexibel. Helaas wonen ze wel ver uit elkaar, maar daar vinden ze vast wel iets op uit!

Hannah Gritter (Drenthe) en Thom de Vries (Zeeland) 

Tom zonder Jerry is gewoon een grijze kat. Jerry zonder Tom is gewoon een muis. Maar, samen vullen ze elkaar en zijn ze de bekendste kat en muis: vrienden maar ook aartsvijanden. Bij Hannah Gritter uit Drenthe en Thom de Vries is de situatie identiek. De twee zijn voorbestemd en dit is niet enkel doordat ze beiden dol zijn op Tom en Jerry. Hannah wilt later aan een prachtig strand in Italië wonen en Thom wil het huisje-boompje-beestje plaatje. Gelukkig is deze situatie goed te mixen, waardoor ze echt bij elkaar passen. Wie weet zijn zij de volgende Thom & Hannah.

Ino Grgurevic (Noord-Holland) en Daphne van den Berg (Limburg) 

De ambitieuze Ino en Daphne worden het slimste koppel van heel Europa! Ino wilt wetenschapper worden en Daphne dokter. Niet alleen dit, ook zouden ze beiden op Wall Street willen werken in de toekomst. Dit zijn de nieuwe Albert Einstein en Aletta Jacobs. De angst dat een van de twee vreemd gaat, hoeft er ook niet te zijn; dit powerkoppel is namelijk super betrouwbaar en zullen elkaar nooit verlaten.

Anouk Viskil (Zuid-Holland) en Sem van de Weg (Utrecht)

Sem en Anouk zijn net als Nala en Simba. Samen kijken ze romantisch de zonsondergang, terwijl ze genieten van het vrolijkste liedje op aarde; Hakuna Matata. Deze twee leeuwen passen bij elkaar op allerlei vlaktes. Niet alleen de Disneyfilm the Lion King brengt ze samen, ook hun karakters passen bij elkaar als een puzzel! Beiden zijn ze ambitieus, enthousiast, betrouwbaar en spraakzaam. Wat wil je nog meer in een relatie?

Jeannerie Breen (Zeeland) en Jochem Trok (Gelderland)

Waar draait MEP om? De politiek. Jeannerie en Jochem zijn het perfecte politieke koppel. Ze hebben dezelfde oriëntatie op het politieke spectrum. Later sluiten ze zich allebei aan bij de politieke partij CDA, of beginnen ze een eigen politieke partij. Politiek kloppen ze, maar wat hebben ze nog meer gemeen? Hun karakters klikken uitermate goed. Beiden zijn ze enthousiast, spraakzaam en ambitieus; perfecte kandidaten voor het CDA dus. Hugo de Jonge, ik zou oppassen als ik jou was, want dit koppel is je perfecte vervanging! 

Rebecca Maayeshi (Flevoland) en Jesse Sporrel (Utrecht) 

Dat tegenpolen elkaar aantrekken weten we allemaal. Te veel overeenkomsten kunnen immers ook erg saai worden. En saai is het volgende koppel zeker niet! Rebecca en Jesse verschillen op vrijwel elk vlak van elkaar, wat deze match erg interessant maakt. Zo wilde Rebecca blokfluitjuf worden en Jesse profvoetballer. Zijn favoriete film is Tom en Jerry terwijl die van haar Winnie the Pooh is. Ook hun toekomstperspectief komt niet overeen. Voor Rebecca is huisje, boompje, beestje bij een zonsondergang ideaal, terwijl Jesse de zon overal en nergens op wil zien komen. Toch matchen de karakters van deze twee erg goed. Beiden zijn ze nieuwsgierig, ambitieus én betrouwbaar. Kortom, een goede match!