First dates – vervolg MEP matching

Door Grace Vincent en Frouke van Dam

Afgelopen week hebben we voor een paar mensen de liefde geprobeerd te vinden. Maar een goede match op papier hoeft niks te zeggen over het stel in het echte leven. Daarom zijn een paar van deze matches deze week op online date geweest.

De eerste blind date was met Rebecca (Flevoland) en Jesse (Utrecht). In de vragenlijst hebben ze opgegeven nieuwsgierig te zijn. Dat bleek zeker waar, want deze twee hebben maar liefst drie kwartier vol gekletst met allerlei vragen en verhalen. Het gesprek gaat over werken in een supermarkt, corona maatregelen op school en natuurlijk over het MEP.  Er worden grappen gemaakt over Polen die uit de EU gegooid zou moeten worden en Mark Rutte die een Instagram post plaatste terwijl hij bij ons te gast was.

De twee lijken zeker een klik te hebben en als blijkt dat Rebecca volgend jaar in Utrecht wil studeren – slechts op twintig minuten afstand van Jesses huis – lijkt de date zeker de goede kant op te gaan. Toch blijft deze klik slechts vriendschappelijk. Er wordt veel gelachen en het is zeker gezellig, maar van beiden kanten zit er helaas niet meer in.


Simba en Nala, ook wel Sem uit Utrecht en Anouk uit Zuid- Holland, krijgen vandaag de gelegenheid om elkaar beter te leren kennen! Zelf hadden zij het initiatief al genomen, omdat ze contact hadden via Instagram. Hierdoor kenden ze elkaar al een beetje en waren de basic onderwerpen niet echt aan bod. 

Het gesprek begint heel relaxed, zenuwen zijn niet te merken bij deze eerste date. De gesprekken draaien vooral om eten en politiek. Sem vraagt wat nou typisch Anouk is, waarop ze dutjes en eten antwoordde, voor al de Italiaanse keuken. Zelf is ze ook souschef bij een Italiaans restaurant. Sem vindt dat totaal niet erg, want liefde gaat bij de man via de maag toch?! Bovendien vindt hij het ook leuk om te koken en eet hij het liefst de hele dag door sushi. 

Praten kan dit koppel zeker, want over politiek kunnen ze niet ophouden. Anouk zit bij een jongeren politieke partij, de JLOVD, waardoor politiek een groot deel van haar leven uitmaakt. Later zou ze daar graag een beroep van willen maken. Op het politieke spectrum zijn ze beiden rechts/rechtsmidden georiënteerd: alweer een reden waarom ze een perfect koppel zouden maken. 

Het stel heeft zelfs al een reis geboekt voor in de toekomst. De twee gaan namelijk naar Bali! Anouk zou daar in de zomer heen gaan, maar deze plannen gingen door corona niet door. Hierdoor besluit het Lion King koppel daar maar samen heen te gaan. Wat romantisch, Simba en Nala in Indonesië.

De twee hebben een super leuke date gehad en over alles en nog wat gepraat. Beiden hebben ze het gevoel dat ze elkaar beter hebben leren kennen. Maar elke date komt tot een einde, waarna het wachten geblazen is op de volgende, die volgens Sem én Anouk zeker nog eens plaats mag vinden. Sem, tip voor jou, Italiaans restaurant 😉

 

Naast deze koppels waren er nog meer matches gemaakt. Deze MEP’pers hebben nog niet de kans gehad om te daten, maar wie weet komt dat nog. Want ook een match op papier, kan in het echte leven goed uitpakken!