Geen team zonder teamwork!

Huh is het nu al tijd voor het MEP? Laten we maar eens beginnen met elkaar beter te leren kennen dan, want wat is een team zonder teamwork? 

 

De teambuilding in Gelderland heeft plaatsgevonden in het stadspark ‘Sonsbeek’. Daar begon de delegatie met het spelen van het vooroordelen-spel. Er werden vragen gesteld en deze werden stereotyperend beantwoord. Daarna zijn de leden de stad ingestuurd om een aantal opdrachten uit te voeren. Deze varieerden van enorme groepsfoto’s tot het roepen van “Hé, dat is mijn fiets!” naar een willekeurig persoon. Tot slot werd er gegeten bij een beruchte pizzeria op de Korenmarkt in Arnhem. 

 

Van Arnhem gaan we naar Emmeloord, hier vond dit jaar de teambuilding van commissie Flevoland plaats. De eerste activiteit was een crazy 88. Twee fanatieke teams werden gevormd en gingen op pad. Hierbij deed ook de voorzitster vol enthousiasme mee. Sommige opdrachten vereisten teamwork, andere vergen juist weinig schaamte. Een paar voorbeelden: “Leg tien grassprietjes op volgorde van klein naar groot”, “Doe de macarena op een plek waar meer dan tien mensen zijn” en “ feliciteer een onbekend persoon”.

Bij terugkomst op het terras van ’t Voorhuys stond er een tweede activiteit op het programma. Dit spel stond in het thema van vooroordelen en vragen in een spelvorm. Dit spel was een leuke én originele manier om elkaar beter te leren kennen.

De dag werd afgesloten met een gezamenlijk diner. Met een gevulde maag en een leuke teambuilding achter de rug gingen de commissieleden naar huis.

Ook in Maastricht speelden ze het spel Crazy 88 als teambuilding opdracht. Dit spel heeft 88 opdrachten waarvan je er zo veel mogelijk moet voltooien in een aantal uur. Daarna waren we uit eten geweest. Als afsluiter hadden we een spel gedaan waarin iedereen zijn/haar talenten en leerdoelen met elkaar deelt en elkaar tips geeft.

 

De provincie Noord-Brabant eindigde niet alleen in een restaurant, maar begon ook in de horeca, in de plaats Den Bosch. In het kleine, maar fijne bierbistro ‘Groot Genoegen’, begonnen ze deze middag met een pubquiz. Verdeeld in twee teams gingen ze de strijd aan. Door de gewonnen bonusvraag won het team met de naam ‘De Machtige Meppers’ deze pubquiz. De avond werd voortgezet in deze bierbistro met een heerlijk diner. 

 

De teambuilding activiteiten van provincie Drenthe vond plaats te Assen. Halverwege de middag verzamelde de groep zich om kort daarna te beginnen aan een soort escape room. Verdeeld in drie teams werden zoveel mogelijk punten verzameld door het oplossen van raadsels, het spelen van spellen en vooral door goed samen te werken. Met een gezamenlijk etentje werd deze gezellige dag afgerond.

 

Vanuit Drenthe gaan we naar de delegatie uit Utrecht. Zij speelden ‘wie is de rat?’, een spel waarbij ze opdrachten moesten uitvoeren om punten te verzamelen. En natuurlijk was één persoon de rat. De opdrachten verschilde van: ‘Doe een koprol in de supermarkt’ en ‘verzamel twintig verschillende bierviltjes’ tot ‘krijg een wangzoen van een oma’. Overal moesten foto van worden gemaakt als bewijs. De jury zat lekker op een terrasje ons uit te lachen en de commissie maar Utrecht door lopen, wat een deal. Iedereen begon enthousiast en fanatiek, maar op een gegeven moment werd het wel een beetje langdradig. De uitvoering van de opdrachten waren hilarisch, maar echte persoonlijke, teambuilding gesprekken kwamen pas tot stand tijdens het avondeten. 

 

Waar Provincie Utrecht ´wie is de rat?´ speelden, heeft de provincie Overijssel ´wie is de Judas?´ gespeeld. 

Dit is een spelvorm gebaseerd op het programma ´Wie is de mol?´. Het doel van de deelnemers is om zoveel mogelijk geld in de pot te krijgen, door middel van opdrachten te voltooien. Terwijl de Judas deze spellen probeert te saboteren

Van te voren hadden alle deelnemers een vragenlijst ingevuld, met de vragen ´Wat is je schoenmaat?´ tot ´Wat is je favoriete eten?´. Dit was allemaal erg belangrijk voor de activiteit. De delegatie kreeg zes verschillende opdrachten om samen uit te voeren. 

Na vier uur lang gespeeld te hebben was het dan eindelijk tijd voor de test.

Nadat iedereen de test had gemaakt riep onze spelleider Robert drie deelnemers naar voren: één verliezer, één winnaar en natuurlijk de Judas. De deelnemers die naar voren moesten komen waren Jinte, Cas en Marlein. Maar wie was nou wie? Jammer genoeg had Jinte verloren, zij was er uit. Toen was het tijd dat de Judas zich onthulde. De judas stapte naar voren en……. het was de oh zo onschuldige Marlein!! Iedereen was erg verbaasd en kon het haast niet geloven, want ze was toch zo’n goede speler?? Achteraf werd alles duidelijk en hebben we de dag afgesloten met een etentje. 

Het was een gezellige en mooie zonnige dag met elkaar. Nu allemaal snel naar huis en slapen met het vooruitzicht op de maandag, dan begint het echt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *