Biljarten en vergaderen – Commissievergadering Noord-Holland

Door Nathen Snijder

 

Zondag 26 september

De commissie is volledig in informele setting. Er heerst een relaxte sfeer, waarbij er nog maar weinig gepraat wordt over het vraagstuk. Dit is hoogstwaarschijnlijk aangezien deze dag een teambuildingsdag is. Deze teambuilding vindt plaats in het Vondelpark, samen met delegatie Amsterdam (Nederland). Er wordt veel gelachen, en over van alles en nog wat gepraat.

 

Maandag 27 september

De commissie switcht tussen informele en formele zetting. Van allerlei leden krijg je te horen dat ze de opening een (te) lange zit vinden. Direct in de vergadering is het merkbaar dat de commissieleden al vanaf het begin zeer kritisch zijn, maar wel respectvol blijven. Zo heel af en toe vergeten zij via de voorzitter te spreken, maar dit is zo weinig dat het eigenlijk niet noemenswaardig is. Het tempo is prima, soms wordt er lang over hetzelfde punt gesproken en dan komen de point of orders ook al binnen of er niet gestemd kan worden of dat er niet later op teruggekomen zal kunnen worden. De biljarttafel werd gevonden en werd in de pauzes optimaal benut.

 

Dinsdag 28 september

In de vergadering is iedereen nog steeds zeer kritisch. Het is goed te merken dat iedereen goed geïnformeerd en goed voorbereid is. In de pauzes wordt nog steeds gebiljart, waarbij de rest van de groep die zelf niet aan het biljarten is, alsnog komt kijken en in de biljartkamer gewoon komt praten. Het verschil tussen formele en informele setting is duidelijk merkbaar. De commissieleden zijn nog steeds even scherp als op de maandag. Ook tijdens het gesprek met de ervaringsdeskundige worden inhoudelijk sterke vragen gesteld.

 

Woensdag 29 september

De sfeer is relaxt wanneer in informele setting, maar serieus en kritisch wanneer in formele setting. Er worden relatief veel point-of-orders en “taalvoorstellen” gebruikt en gedaan. Het tempo ligt relatief hoog, alles loopt precies volgens schema en zo af en toe blijkt dat er zelfs nog wat tijd over is, wat zeer fijn is voor iedereen. De biljartclub is nog steeds zeer fanatiek bezig in de pauze.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *