Braindrain en brainloossessies – Commissievergadering Limburg

Door Marie-Lotte van der Velden

 

Als er één groep inwoners zich verbonden voelt met hun provincie, dan zijn het de Limburgers wel. Vandaar dat de Commissie REGI (Regionale Ontwikkeling) niet beter had kunnen aansluiten bij onze delegatieleden. Als speerpunt van het vraagstuk had de Limburgse commissie de ‘Braindrain’ in Europa. 

De Brainloossessies, ehm ik bedoel natuurlijk brainstormsessies, waren hoognodig. Maandag en dinsdag stonden namelijk helemaal in teken van het opstellen van de IC’s. De gesprekken werden extra bewogen na de vergadering met onze expert Jop van Unnink. De sfeer veranderde van heftige formele discussies tot de informele Ka-Ching Energizer georganiseerd door onze enige echte ‘Meneer de Voorzitter’, Quinn Quadvlieg. Door alle indrukken, meningen en vergader uurtjes was reflectie een belangrijk onderdeel van de dag. Daarom werd er ‘s avonds in het hostel altijd teruggekeken op dag. Zoals de voorzitter goed zei: “Je moet ook kunnen praten over koetjes en kalfjes.” Want naast delegatieleden, zijn het ook vrienden waarmee je discussieert. En niet te vergeten: “Non-verbale communicatie is ook communicatie.” Nou genoeg met de quotes, want de OC’s moeten niet vergeten worden. Deze werden woensdag met veel moeite samengesteld. Het bleek dat het toch wel lastig was eensgezind te worden met alle vermoeidheid en koppigheid. Maar zo voelde het wel alsof de deelnemers echt in het Europees Parlement zaten. Dat is uiteindelijk waar het natuurlijk allemaal om draait. Dus ik kan wel stellen: het doel is bereikt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *