Drie krokketten per persoon – Commissievergadering Groningen

Door Arjuna Pronk en Joyce de Jonge

 

De commissievergaderingen in Groningen gingen gezellig van start. De delegatie zou een resolutie moeten opstellen voor het vraagstuk van cultuur en onderwijs, waarbij de sfeer er gelijk goed in zat. Er werd onderling lekker veel gepraat en in pauzes vond er genoeg gekeet plaats! 

 

Na zo’n pauze wordt er binnen een paar seconden overgegaan op de stand ‘serieuze europarlementariër’. Eenmaal in de juiste houding gaan de Groningse delegatieleden snel van start om een zo goed mogelijke resolutie op te stellen. IC’s; OC’s; alles vloog hun om de oren. Tegelijkertijd schoten naambordjes in de lucht en ontstond er langzaam maar zeker een solide document met daarin een nog sterkere resolutie voor het vraagstuk.

 

Als de dag voorbij is wordt er weer gewisseld van rol. De serieuze europarlementariërs zetten weer een stap naar achter en maken ruimte voor lachende en gierende delegatieleden. Even snel de snapchat groep checken of er al weer leuke foto’s zijn doorgestuurd bijvoorbeeld om vervolgens gezellig te gaan lunchen met z’n allen. Hierbij werd per hongerige Mep’per om drie kroketten gevraagd. Maar ik kan helaas niks zeggen over of dit ook daadwerkelijk realiteit is geworden. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *