Een volle tafel – Commissievergadering Overijssel

Door Lotte Snippe 

 

Maandag begonnen dan eindelijk de commissievergaderingen! De delegatie Overijssel maakt samen met de commissie Gelderland deel uit van commissie AFET, Buitenlandse Zaken. Zij behandelen het vraagstuk van het Europese Natuurbeleid. Deze richt zich op buurlanden die geen lid zijn van de Europese-Unie.

De delegaties vergaderde eerst apart en kwamen daarna donderdag bij elkaar om de uiteindelijke resoluties af te ronden. 

Commissie Overijssel, die Frankrijk vertegenwoordigd, vergaderde in het Provinciehuis van Zwolle. 

Maandag was deze delegatie fanatiek begonnen met de IC’s! En wat kwamen er veel op tafel, de delegatie had enorm goed gewerkt! Dinsdag gingen ze verder met het benoemen van de OC’s, verder hadden ze een gesprek met de expert en de delegatie Gelderland. Woensdag was dan dé dag om alles af te ronden, waardoor ze steeds een stapje dichterbij een mooie resolutie kwamen. De laatste OC’s werden groen gemarkeerd en de organen werden benoemd. Om één uur was het dan tijd om de resolutie in te leveren. Aan het einde van de middag sprak de commissie elkaar online om te vergaderen over het vraagstuk en samen verder te werken aan een oplossing.

Naast vergaderen was er natuurlijk ook tijd voor een hoop gezelligheid en om elkaar beter te leren kennen. De commissie was een enorm fijne commissie die er positief in staat en een goede groepssfeer hadden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *