Energizers zorgen voor gezellige sfeer – Commissievergadering Drenthe

Door Marieke Nijland

 

Na de opening van het MEP 2021 op de maandagochtend konden de vergaderingen in Drenthe beginnen. De provincie vertegenwoordigt Duitsland binnen de commissie Cultuur en Onderwijs tijdens deze MEP-week. Hoe zorgen we ervoor dat de EU-burger goed onderwijs krijgt? Hoe verminderen we de invloed van de geografische achtergrond van leerlingen op hun kansen? En wat zou de taak van de EU hierin moeten zijn? Al deze vragen zijn onderdeel van het vraagstuk dat behandeld werd door de delegatie.

De groep bestaat uit allemaal leden met verschillende meningen, wat heeft geleid tot uitgebreide discussies. Door veel overleg, samenwerking en af en toe een energizer tussendoor bleef de sfeer overigens wel gezellig en kon er ook goed geconcentreerd gewerkt worden. Echter bleek meermaals dat deze hoge concentratiespanne het niet eeuwig vol kon houden. Uitspraken zoals: ‘Wil iemand dat nog weten of wil iedereen lunchpauze?’ zijn hier een mooi voorbeeld van. Desondanks werden de gestelde deadlines keer op keer gehaald. Onder leiding van voorzitter Jim van IJcken leidde dit alles tot het neerzetten van een sterke resolutie. Op de donderdag werd deze samengevoegd worden met de resolutie van Groningen, die de dagen daarvoor met hetzelfde vraagstuk bezig zijn geweest. De enthousiaste groep kijkt uit naar de opvolgende dagen, waarin de strijd om de speeches gestreden zal worden, waarin amendementen geschreven zullen worden en vooral in de dag van de plenaire zitting.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *