Fanatiek, hardwerkend en humoristisch – Commissievergadering Amsterdam

Door Sacha Portasse

 

De commissie TRAN uit Amsterdam is een erg fanatieke commissie. Zo waren ze tijdens de teambuilding aan het aftellen totdat het zes uur was. Toen het zover was, lieten ze de warme pizza’s staan en gingen ze de eerste exit-poll van de Duitse verkiezing bekijken. Hierover werd al meteen heftig gediscussieerd.

 

De toon was gezet voor de rest van de week en deze strijd ging door in de commissievergaderingen. De maandag begon met de opening in Nieuwspoort en daarna mocht de commissie meteen aan de slag. Het vraagstuk vonden ze een van de leukere vraagstukken en dat was wel te zien aan de hoeveel onderzoek die er al was gedaan. Niemand kwam onvoorbereid de vergadering binnen en geen feitje werd achterwege gelaten, van de hoogte van de toeristenbelasting tot de prijs van verschillende treinreizen. Het duurde dan ook drie uur om vier IC’s op te stellen. In het laatste uurtje van de vergadering was er een redelijke tijdstress om de IC’s voor het einde van de dag af te krijgen.

Iedereen ging maandag na de vergadering naar huis en kwam de volgende dag terug met eventuele OC’s en nóg meer bronnen. Het was daarom ook niet gek dat meerdere mensen dezelfde bron uit hun hoofd wisten. Na tien minuten stonden er al meer dan dertig ideeën voor OC’s op het bord en deze werden hevig besproken. Elke OC kostte toch al gauw een halfuur om te bespreken. Na het bespreken van twee OC’s en was het tijd voor een korte pauze. Deze waren voor de commissie de beste manier om het formele even achterwege te laten en met elkaar informeel nog verder te discussiëren. De commissie zette dit de rest van de commissievergaderingen door, maar wel met zekere humor tijdens de pauzes en diners!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *