Serieus, ijverig en respectvol – Commissievergadering Zuid-Holland

Door Sacha Portasse

 

De delegatie van Zuid-Holland begon meteen erg serieus met vergaderen. Tijdens de opening zaten ze niet aan een tafel, maar ze stonden gepositioneerd alsof er een teamfoto gemaakt werd. De toon was gezet en zo gingen de rest van de commissievergaderingen verder. 

Deze konden alleen niet beginnen voordat het beeld van een goede MEP’per werd geschetst. Een goede MEP’per was voor hen iemand die welbesproken, empathisch, veelzijdig, ijverig en respectvol is. Dit beeld klopt zeker bij de delegatie, maar ze zijn ook een super leuke en gezellige delegatie die tijdens de pauzes meerdere leuke energizers doet. Echter, doordat ze erg ijverig en respectvol waren, werden discussies soms vermeden en was de commissie vaak tot in detail dingen aan het bespreken. 

Na de eerste dag kwam de commissie pas echt op stoom en gingen ze steeds vaker de discussie aan. Bovendien worden er ook steeds betere oplossingen bedacht voor het vraagstuk. De delegatie werd steeds meer de door hen geschetste goede MEPper, maar dit ging zeker niet ten kosten van het groepsgevoel. Deze delegatie kon het meer dan goed met elkaar vinden en waren binnen de kortste keren de beste vrienden. Elke dag werd afgesloten op een heerlijk terrasje en met een gezellige treinreis terug naar Leiden of Alphen aan de Rijn. Voor wat er tot nu toe te zeggen valt over de resolutie van deze delegatie , is dat het zeker weten lastig gaat worden om er tegenin te stemmen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *