Vier centimeter aan voorbereiding – Commissievergadering Noord-Brabant

Door Dante ter Hoeven

 

Nadat de landen speeches waren gegeven, begonnen maandag de eerste commissievergaderingen. De delegatie van Noord-Brabant kwam maandag goed voorbereid. Ze hadden namelijk allen hun bronnen op een rijtje. Er zat zelfs een delegatielid tussen met een boekje van 4 centimeter dik aan belangrijke informatie! Het was uitermate praktisch dat iedereen zich helemaal in de vergadering stortte. Een goede voorbereiding is het halve werk zoals men zegt en het zorgt er ook voor dat alles zo soepel mogelijk verloopt. En dat gebeurde ook, er werd serieus gekeken of de IC’s en de OC’s wel het vraagstuk zouden dekken. 

 

Tussen het intensieve vergaderen door was er bij gelegenheid ook tijd voor diverse activiteiten, een paar voorbeelden van deze activiteiten waren ‘JustDance’ en ‘Vikingen’, wat een bekend fenomeen was onder vele commissies. Daaropvolgend ging de commissie gelijk weer in de formele setting om de vergadering te vervolgen. 

Dinsdag kwam de expert Tom Berendsen, Europarlementariër, langs om de vragen van de commissie te beantwoorden. Dit was zeer van nut volgens de commissie, aangezien ze passende antwoorden hadden gekregen. Vervolgens is de commissie ijverig bezig geweest en zo hebben ze dinsdag de IC’s en OC’s afgekregen.

 

De volgende dag is de appendix in elkaar gezet door de commissie en daarmee was hun resolutie klaar. Wel stond er aan het eind van die woensdagmiddag nog een meeting met Zeeland op de planning om kennis uit te wisselen over het vraagstuk en de gevonden oplossingen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *