“Wel sociaal, maar niet te gezellig”- Commissievergadering Rotterdam

Door Noor Bisschop

 

Na de online opening vanuit Den Haag, begon de regio Rotterdam met het brainstormen over de IC’s en OC’s. Met een semi-formele sfeer werden er al gelijk veel goede dingen opgemerkt, maar ontstonden er ook veel vragen. Zo wist niet iedereen waar het over ging. “Waar hebben we het trouwens over?”. Dat was niet de enige verwarring, want namen onthouden bleek ook  heel lastig: “Dennis…? Davino…? Daniel…?”, “ joh, alles wat met een D begint is goed hoor”.

 

De goede sfeer zorgde voor een goede samenwerking, maar je kan het natuurlijk niet altijd met elkaar eens zijn: “Waarschijnlijk is niemand het met je eens, maar je mag het alsnog proberen”, werd er gereageerd toen iemand wilde uitleggen waarom twee IC’s samengevoegd moesten worden.

 

Naast de brainstorm en vergaderingen was er natuurlijk ook tijd voor gezelligheid met elkaar. In de pauze wordt er taart gegeten en gezongen, omdat er iemand jarig was. Helaas geen slingers of ballonnen, maar toch erg leuk om samen taart te eten. 

Als reflectie op het MEP werd de ideale MEP’per opgesteld; een fictief persoon genaamd Josje. De groep moest Josje de eigenschappen geven die haar tot de perfect MEP’per zouden maken. Zo moest ze “wel sociaal, maar niet te gezellig” zijn. In de opdracht was genoeg tijd om met elkaar te grappen, maar uiteindelijk had onze Josje toch nog mooie eigenschappen gekregen.

Bij Josje de perfecte MEP’per, hoort ook reflectie tot jezelf. Welke eigenschappen heb jij die Josje ook heeft? Heb jij eigenschappen die compleet het tegenovergestelde zijn van Josje en hoe kan je jezelf helpen om meer zoals Josje te worden? Dit is allemaal erg belangrijk voor het groepsprocess, maar ook voor jezelf, zodat je een betere versie van jezelf kan neerzetten bij het plenair.

 

MEP is helaas geen MEP zonder dat er eens een vergadering uitloop. Zo kwam dat wel meer dan 1 keer voor bij de regio Rotterdam. 

De commissievergaderingen werden daarna het liefst afgesloten met een drankje op het terras, maar: “Als we er zo lang over door blijven gaan komen we nergens en al helemaal niet op een terrasje!”.

 

Ook huiswerk is weer typisch MEP. Ondanks de lange dagen en uitloop daarvan, konden ze in Rotterdam niet aan huiswerk ontkomen. Dingen onderzoeken, uitzoeken en verbeteren moest vaak nog na de vergaderingen worden gedaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *